Choď na obsah Choď na menu
Reklama
Reklama
 


Chrumkavé placky

22. 11. 2009

Suroviny pre 4 porcie:

1 strúčik cesnaku, 1 cibuľa, 1 červená paprika, 250 g mrkvy, 250 g cukety, 8 lyžíc oleja, 250 ml vývaru z Knorr Zeleninový bujón, 75 g hrubej pšeničnej krupice, 1 vajce, štipku soli a korenia

 

Postup:

Do rozpáleného oleja vložíme na drobno pokrájanú cibuľku, cesnak, feferónku zbavenú semienok a ošúpané a na hrubo nastrúhanú cuketu a osmahneme. Prilejeme vývar a uvedieme do varu. Za stáleho miešania pridávame krupicu. Zmes necháme 5 minút zahrievať a potom do nej zašľaháme vajcia. Cesto rozdelíme na dve časti do misiek a udržujeme v teple. Do jednej misky pridáme ošúpanú a na jemno nastrúhanú mrkvu, do druhej cuketu. Cesto osolíme a okoreníme. Z oboch dávok vytvarujeme placky, ktoré na oleji 5 min. opekáme. Podávame napríklad s Majonézou Hellmann´s alebo iným dipom.

 
Reklama