Choď na obsah Choď na menu
Reklama
Reklama
 


Pšenové placky

22. 11. 2009

Suroviny:

250 g pšena (olúpaného prosa ), 1/2 l kyslého mlieka, soľ, kvasnice, cesnak, olej, 300 g polohrubej múky, vegetu, 2 zelené papriky, rajčinu, 1 cibuľu, uhorku, ocot, cukor, čierne korenie, sladkú papriku, 2 vajcia, olej.

 

Postup:
Povaríme pšeno v dvojnásobnom množstve vody do mäkka. Po čiastočnom vychladnutí pridáme kyslé mlieko, vajcia, soľ, múku, mletú papriku, pretlačený cesnak a necháme vykysnúť. Cesto musí byť po vykysnutí trocha hustejšie ako na lievance. Po vykysnutí urobíme na oleji hrubšie lievance. Podávame so zeleninovým šalátom s vyššie uvedenými surovinami.

 
Reklama