Choď na obsah Choď na menu
Reklama
Reklama
 


Ryžové placky s bylinkami

22. 11. 2009

Suroviny pre 2 porcie:

250 g ryža, 1 ks cibule, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžice masla, 500 ml Knorr Zeleninový bujón, 1 vajce,

4 lyžice strúhaného syra, 1 lyžica hladkej múky, 2 lyžice nakrájanej žeruchy, štipku mletého korenia, 

štipku soli, na opečenie  olej, na ozdobenie  paradajky, petržlen a plátky cibule

 

Postup:

     Ryžu niekoľkokrát prepláchneme pod horúcou vodou, zalejeme vývarom z Knorr Zeleninového bujónu, uvaríme do mäkka a necháme vychladnúť. Ošúpanú cibuľu a cesnak jemne nasekáme, osmahneme na rozpustenom masle a vmiešame k pripravenej vychladnutej ryži. Pridáme vajcia, štyri lyžice jemne strúhaného parmezánu, hladkú múku, nakrájanú žeruchu alebo pažítku, ochutíme mletým korením, osolíme a všetko dôkladne premiešame.

     Z ryže tvarujeme mokrými rukami menšie tenké placky a pečieme po oboch stranách do zlatova. Hotové placky upravíme na nahriate taniere a ozdobíme ich nakrájanými paradajkami, cibuľou a čerstvým petržlenom. Dobre chutia i za studena so zeleninovým šalátom.

 
Reklama