Choď na obsah Choď na menu
Reklama
Reklama
 


Hroznové košíčky

9. 10. 2009

200 g polohrubej múky, 125 g masla, 50 g vlašských orechov, vajce, 75 g práškového cukru, vrecúško vanilkového cukru, 300 g hrozna

Krém: 4 dl mlieka, 60 g kryštálového cukru, 2 vajcia, 20 g maizeny, vrecúško vanilkového cukru

Do misy preosejeme múku, pridáme postrúhané maslo, pomleté orechy, vajce, práškový a vanilkový cukor a vymiesime vláčne cesto. Zabalíme do utierky a na 30 miknút vložíme do chladničky. Z odležaného cesta urobíme šúľok, nakrájame ho na rovnaké kúsky a povtláčame do formičiek na košíčky. Formičky vložíme na plech a upečieme. Ešte horúce vyklopíme. Vychladnuté košíčky naplníme krémom a hroznom.


Krém: V mlieku rozmiešame cukor, žĺtky, maizenu a za stáleho miešania uvaríme hustý krém. Z bielkov a vanilkového cukru vyšľaháme tuhý sneh a zľahka vmiešame do horúceho krému.

 
Reklama