Choď na obsah Choď na menu
Reklama
Reklama
 


Tiramisu

16. 10. 2009

200 g cukru, 4 žĺtky, 4 cl likéru amaretto, 500 g syra mascarpone, 250 g piškót, 2 šálky silnej kávy, 2 cl čerešňovice, 2 lyžice tmavého kakaa na poprášenie

Cukor so žĺtkami vyšľaháme dopenista – šľaháme 8 minút. Vmiešame polovicu likéru a potom vláčny a pevný krém opatrne všľaháme metličkou do syra mascarpone. Polovicu piškót rýchlo namáčame do kávy, poukladáme ich do porcelánovej misky s plochým dnom a pokvapkáme čerešňovicou. Na piškóty navrstvíme polovicu krému, naň opäť nakladieme kávou navlhčené piškóty a pokvapkáme likérom amaretto. Poslednú vrstvu bude tvoriť krém, ktorý uhladíme a husto poprášime kakaom. Tiramisu necháme 6 hodín v chladničke, aby sa všetky chute dokonale spojili.

 
Reklama