Choď na obsah Choď na menu
Reklama
Reklama
 


Domáca jaternica

11. 11. 2009

800 g masa, 200 g ryze, sol, 2 cibule, 4 struciky cesnaku, 200 g pecene, cierne korenie, majoran

Hlavu s lalokom a maso, ktore je pri crevach, uvarime, vykostime a zomelieme. Ryzu zalejeme osolenou vodou a pod pokrievkou udusime v rure do polomakka. Nechame vychladnut. Cibulu nadrobno posekame, cesnak rozotrieme a vsetko dobre premiesame, pridame sol, zomletu surovu pecen, mlete cierne korenie a majoran. Vyvarom, v ktorom s avarilo maso, zalejeme kasu a pomocou nabijacky plnime do dobre umytych criev, ktorych konce zopneme drievkom. Jaternice varime na miernom ohni, vo vyvare, v ktorom sa varilo maso, kym z nich po pichnuti ihlou nevyteka kalna stava. Hotove jaternice pred podavanim podlejeme tukom a z kazdej strany opecieme v prikrytej nadobe.

 
Reklama