Choď na obsah Choď na menu
Reklama
Reklama
 


Koložvárska kapusta

10. 5. 2010
400 g bravčového mäsa,200 ml kyslej smotany,400 g ryže,400 g kyslej kapusty, 50 g cibule,cesnak, 60 g masti,rasca, mletá červená paprika,mleté čierne korenie, soľ Bravčové mäso pomelieme a dáme ho na nakrájanú cibuľu, ktorú sme spenili na masti s červenou paprikou. Pridáme soľ, roztlačený cesnak, korenie a rascu. Podusíme. Kapustu podlejeme vodou a dusíme. Ryžu opražíme na masti, osolíme, podlejeme vodou a dusíme. Všetko sa dusí samostatne 15 min. Na pekáč uložíme vrstvu kapusty, ryže a mäsa. Navrch dáme vrstvu kapusty a zalejeme kyslou smotanou. Vložíme do vyhriatej rúry a zapečieme cca 15 min.. Podávame s varenými zemiakmi alebo s čiernym chlebom.
 
Reklama