Choď na obsah Choď na menu
Reklama
Reklama
 


Rezne pod jablkami

4 rezne z bravčového stehna., hladká múka na obaľovanie., olej na opekanie., 4 plátky anglickej slaniny., 2 jablká., 4 plátky tvrdého sra., mleté čierne korenie., soľ.,

Umyté rezne naklepeme, osolíme, okoreníme a necháme chvíľu odležať. Rezne obalíme v hladkej múke. Jablká umyjeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na hrubé plátky. Mäso prudko opečieme na oleji z oboch strán. Poukladáme na pekáč a zalejeme výpekom. Na každý rezeň položíme plátky slaniny a jablka. Podlejeme vodou, aby boli plátky mäsa zakryté. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov C asi 30 minút. Pred koncom pečenia na každý rezeň položíme plátok syra a dáme ešte zapiecť na 5 minút.

rezne-pod-jablkami.jpg

 
Reklama