Choď na obsah Choď na menu
Reklama
Reklama
 


Baraní guláš

9. 10. 2009

750 g baranieho mäsa zo stehna, 40 g tuku, 50 g cibule, mletá červená paprika, soľ, rasca, 3 zelené papriky, 3 rajčiaky, lyžica rajčiakového pretlaku, 20 g hladkej múky

Mäso umyjeme, odstránime z neho prebytočný tuk, prípadne aj blany a pokrájame ho na väčšie kocky. Na tuku opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme trocha mletej červenej papriky a znova chvíľku popražíme. Potom pridáme pokrájané mäso, soľ, trocha rasce a bez podlievania dusíme, až kým sa šťava z mäsa celkom nevyparí a mäsa sa nezačne pripekať. Potom ho podlejeme horúcou vodou a prikryté dusíme. Keď je mäso skoro mäkké, pridáme pokrájanú zelenú papriku, pokrájané rajčiaky a dodusíme do mäkka. Nakoniec zaprášime múkou, chvíľu povaríme a potom rozriedime horúcou vodou. Šťava nemusí byť veľmi hustá.

 
Reklama