Choď na obsah Choď na menu
Reklama
Reklama
 


Čevapčiči

20. 5. 2010

1 veľký strúčik cesnaku., 400 g mletej hovädziny., 200 g mletej teľaciny., trochu čierneho korenia., 1/2 lyžičky soli., štipka štipľavej papriky., štipka majoránky., 1//8 l mäsového vývaru., 1 lyžička mletej červenej papriky., 150 g cibule., 2 lyžice oleja na praženie., 2 paradajky podľa chuti.,
Cesnak očistíme a roztlačíme, zmiešame s mletým mäsom a koreninami. Prilejeme vriaci vývar a spracujeme do hladkej masy. Dochutíme a vyformujeme do tvaru valčekov ako palec. Cibuľu očistíme a nasekáme najemno, zmiešame ju s paprikou. Grilovaciu alebo inú ťažkú panvicu zohrejeme na vysokú teplotu, vymastíme olejom a mäsové krokety na ňom zo všetkých strán opečieme dohneda. Mäso by však vo vnútri malo zostať ružové. Čevapčiči podávame obložené paprikovou cibuľou, prípadne i s ochutenými osminkami paradajok.

 
Reklama