Choď na obsah Choď na menu
Reklama
Reklama
 


Chalupárske mäsové placky s lečom

22. 11. 2009

Suroviny pre 4 porcie:

500 g bravčového mäsa, 0,7 l leča, 3  vajcia, 1 lyžička mletého čierneho korenia, 1 lyžička Knorr Aromat,  štipka čilli, 1/2 balenia Solamylu, 1 hrsť sušených húb, 1 cibuľa,  štipku soli

 

Postup:

Bravčové mäso nakrájame na tenké rezance (môžu byť aj párky alebo špekáčiky). Cibuľku si pokrájame na drobno a speníme, pridáme huby, ktoré sme krátko povarili vo vode. Lečo scedíme a všetky uvedené ingrediencie spolu zmiešame. Necháme postáť v chladničke aspoň 12 hodín. Na rozpálenom oleji vyprážame placky s veľkosťou dlane. Podávame so zemiakmi.

 
Reklama