Choď na obsah Choď na menu
Reklama
Reklama
 


Plnené paradajky

5. 12. 2009

12 mäsitých paradajok, 2 cibule, zväzok petržlenovej vňate, 100 g šunky., 250 g najemno zomletého mäsa., vajce., worcesterskú omáčku., 2 lyžice masla, 1/8 l červeného vína, soľ, korenia,

Paradajky umyjeme, na konci odkrojíme a ostrou lyžičkou vyberieme dužinu. Cibuľu očistíme a najemno nakrájame. Petržlenovú vňať umyjeme a nasekáme. Šunku nakrájame na kocky. Mäso zmiešame so šunkou, s petržlenovou vňaťou, 2 lyžicami nakrájanej cibule, vajcom, ochutíme soľou, korením a worcesterskou omáčkou. Premiešame a masou naplníme paradajky. V nádobe rozpálime maslo, vložíme paradajky a orestujeme so zvyšnou cibuľkou, pridáme paradajkovú dužinu, ktorú sme nakrájali na kocky, ochutíme červením vínom a worcesterskou omáčkou. Osolíme a okoreníme. Pečieme 20 minút pri teplote 220° C. Servírujeme teplé s ryžou ochutenou bylinkami alebo strúhaným syrom. 

 
Reklama