Choď na obsah Choď na menu
Reklama
Reklama
 


Plnené zemiakové placky

22. 11. 2009

Suroviny:

1 kg zemiakov, 2 vajcia, 2 lyžice polohrubej múky, 1 viazaničku reďkvičiek, 1 pór, 1 hlávkový šalát, 8 plátkov hydinovej šunky alebo salámy, 300 g mäkkého tvarohu, 1 dl smotany alebo mlieka, 2 lyžičky strúhaného chrenu, 8 lyžíc oleja, citrónovú šťavu, soľ, mleté biele korenie, strúhaný muškátový oriešok, 1 lyžičku majoránky.

 

Postup:

Zemiaky nastrúhame na hrubšom strúhadle, pokvapkáme citrónovou šťavou, primiešame vajcia a múku. Osolíme, okoreníme korením a majoránkou. Cesto necháme chvíľu odležať. Reďkovky rozštvrtíme, pór rozkrojíme po dĺžke a najemno nakrájame, hlávkový šalát nakrájame na malé kúsky, šunku pokrájame na malé štvorčeky. Mäkký tvaroh rozšľaháme so smotanou, vmiešame doň chren, pokrájanú zeleninu a väčšiu časť nakrájanej šunky. Na rozohriatom oleji vysmažíme malé placky. Vždy dve placky spojíme zeleninovým krémom. Na tanieri ozdobíme lístkami hlávkového šalátu a štvorčekmi šunky.

 
Reklama