Choď na obsah Choď na menu
Reklama
Reklama
 


Kapor na bylinkách

20. 5. 2010

1 kapra., 4 pl nasekaných byliniek (pažítka., petržlenová vňať., bazalka)., 1 kg zemiakov., 1 cibuľu., 4 pl oleja., šťavu z 1/2 citróna., mleté čierne korenie., soľ podľa chuti.,

Očisteného kapra opláchneme, osušíme a nakrájame na podkovy. Na panvici rozohrejeme polovicu oleja a osolené podkovy na ňom z oboch strán opečieme. Poukladáme ich do pekáča, posypeme polovicou byliniek, podlejeme malým množstvom vody a v predhriatej rúre pri miernej teplote pečieme asi 20 minút. Cibuľu nakrájame na kolieska. Zemiaky umyjeme a uvaríme v osolenej vode. Prudko schladíme, ošúpeme, nakrájame na kolieska a opečieme na zvyšnom rozohriatom oleji. Zemiaky vyberieme a na panvici opečieme kolieska cibule. Porcie kapra pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme zvyšnými bylinkami. Podávame s opečenými zemiakmi a cibuľou.  

 
Reklama