Choď na obsah Choď na menu
Reklama
Reklama
 


Kysnuté venčeky

500 g hladkej múky,25 g droždia,3/4 šálky mlieka,2 polievkové lyžice cukru,2 vajcia,60 g masla,štipka soli,akýkoľvek džem alebo kompot

Pripravíme si kvások a z neho kysnuté cesto....necháme dobre vykysnúť..(ja ho dávam prikryté fóliou do chladničky cca na dve chodiny.) tak ako langoše.
Plnku si pripravíme ľubovolnú nemusí byť práve ovocná ale môže byť aj škoricová nutelová maková..podľa chuti..
Vykysnuté cesto si vyvaľkáme na pomúčenej doske na obdĺžnik cca.60x30..ten potrieme plnkou rovnomerne asi 1,5 cm od kraja vynecháme..cesto preložíme do 1/3,a potom preložíme s opačnou ščasťou..tou protiľahlou.mal by sa vám vytvoriť obdĺžnik CCA 30X20.Okraje cesta pritlačíme a ešte jemne prevaľkáme.radielkom nakrájame prúžky 12 po 3 cm.-)) ich dlzka bude cca 9 cm.Každý prúžok zvrtnite a potom vytvorte venček.ten na konci pekne spojte.-.
Uložíme na vymastený plech a pečieme pri 200°C cca 15 minút..Po vychladnutí potrieme polevou alebo len posypeme prááškovým cukrom-ako  náplň  je  vhodné  čokoľvek.

 
Reklama